Yemyeşil bir yamaçta, çam ağaçlarının ve ağustos böceklerinin cıvıltıları arasında masmavi bir denizi izlediğinizi hayal edin. Böyle bir ortam mı size huzur veriyor, gökdelenlerin arasındaki bir su park mı? İnsan beyni binlerce yıldır doğadan sahneleri işlemekte evrimleşti, bu yüzden doğada güvende ve huzurlu hissediyor… Aynı şey binaların arasında geçerli değil, henüz binaları sevimli ve sempatik bulacak kadar evrilmedik, binalar bizde huzursuzluk ve baş ağrısı yapabiliyor.. Siz de böyle hissederek uzun süredir hayalini kurduğunuz sakin hayata geçmek için arazi arayışındaysanız seçiminizde size yardımcı olacak şu tüyolardan mutlaka faydalanın, zira yeni eviniz ailenizin sağlığını, bereketini kısacası kaderini değiştirecektir;

 

1. Kare veya dikdörtgen bir arazi bulun. Korunma ve destek almayacağından evi bir tepede konumlanmamalı, arazi arkaya eğimli olmamalıdır. Sıkışmış enerji birikimi olmaması açısından vadide de olmamalıdır.

2. Tamamen açıklık düz bir arazı korunma getirmez, Sağ ve solda ağaçlar, arkasında bir tepe veya dağ iyi koruma sağlayacaktır. Feng shui’ye göre bir ev 4 hayvan tarafından korunmalıdır;
Doğuda yeşil ejderja (Binadan daha yüksek olmayan ağaçlar dikilir.)
Batıda beyaz kaplan (Daha alçak bitkiler dikilir.)
Güneyde kırmızı anka kuşu (Açık alan ve güzel bir bahçe peyzajı yapılır.)
Kuzeyde siyah kaplumbağa (Yoksa arkada bir tepecik inşa edilir.)
Evin önünün bakımlı bir bahçesi olmasına, ağaçlarla kapanmamasına ve enerjiyi almasına dikkat edilir.

3. Ana yol enerji taşıdığından önemlidir, eviniz direk yolun karşısında olmamalı, yol eve girmemeli, eve ters yönde dönmesindense evinizin yönüne dönmesi daha iyidir. Hızlı akan trafiktense kıvrılan bir ara yol daha iyidir.

4. Doğal malzemeler nefes alır ve sağlıklıdır ne kadar az sentetik kullanırsanız sağlığınız açısından o kadar iyi olur. Bina malzemelerini dengeli kullanın, doğal taş, cam, metal, mermer…

5. Merkezi açık bırakın, bir sera içinde bitkiler oluşturun, enerji yukarıdan gelip rahat hareket edebilsin, ev için doğal havalandırma ve enerji kaynağı olsun.

6. Güneşin hareketini ve rüzgarın hareketini iyi inceleyin. Rüzgar enerjiyi taşır getirir, hangi yönden geldiği önemlidir. Güneş de bir evdeki tüm insan sirkülasyonunu ve aktiviteyi değiştirir.

7. Manzarayı iyi değerlendirin, planı çıkarırken manzarayı göz önünde bulundurun. İyi bir manzara var ve kullanmıyorsanız daha sonra yüksek ihtimalle pişman olursunuz; en baştan manzarayı dahil ederek evi tasarlayın.

8. Yakınlarda hastane, mezarlık, okul olmamasına dikkat edin. Tüm üzüntü, endişe, travmalar bulaşıcıdır. Ne kadar pozitif bir çevre olursa sizin için o kadar iyi olur.

9. Kapı enerjinin ağzıdır, ne çok büyük olmalı ne de küçük olmalıdır ve temiz tutulmalıdır, kapıdaki enerji tüm eve dağılacağından ekstra özen gerektirir.

10. Evin bakış yönü enerji dağılımını belirler. En doğru bakış yönü daha hareketli olan yöndür, yaşam alanları hareketli olan bakış yönünde, yatak odaları daha sakin olan arka tarafta olmalıdır.

11. Sağlığınız için şu mesafeleri mutlaka koruyun;
-Yüksek gerilim hattından 600 m
-Sokak dağıtım hattından 25 m
-Yeraltı gerilim hattından 10 m
-Tren hattından 30 m
-Trafodan 20 m
-Cep telefonu baz istasyonlarından 300 m

12. Ev doğum tarihlerinizle gelen gualarınıza iyi davranmalıdır, evin yönü ve enerji dağılımı buna göre seçilebilir. Güneşi ve manzarayı en iyi alan yönler arasından seçilir.

13. Yüzme havuzu yapılacaksa aktive edilmek istenen iyi enerjinin olduğu yere yapılmalıdır, su en güçlü aktivatördür.

14. Hepsinden önemlisi uçan yıldızlar evin içindeki enerji haritasını ve başınıza gelecek muhtemel olayları gösterir, mutlaka hesaba katılmalıdır. (Matematiksel formüllerle hesaplanıyor).

15. Ev yapmak evlilik yapmak gibidir, ruhunu ne kadar iyi tanırsanız ilişkiniz o kadar iyi gider. Danışmanlık için bana yazın…

 

Sevgilerimle,
Sinem Oktay

 

 

 

SO © 2020 Her hakkı saklıdır. Sitedeki yazılar izinsiz ve kaynak belirtmeden başka yerde yayımlanamaz. Ancak yazıları yazar ismi ve kaynak belirterek ya da siteye link vererek paylaşabilirsiniz.